A tojásokat nem túl keményre, sárgáját kissé folyósra főzzük. Megpucoljuk, és a tojásokat 4 felé vágjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk, és vajon és olíva olajon kicsit megfonnyasztjuk.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Burgonya-nyomón átnyomjuk a krumplikat. Közben a lisztből, vajból és tejből besamel mártást készítünk és bele reszeljük a cheddar sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a mártást.
Összeállítás:
Tűzálló, kivajazott tálban az ételt rétegezzük az alábbiak szerint: Legalulra a krumplipürét tesszük, majd ráfejtetjük a tojásokat, és utána a póréhagymát. A cheddar sajtos besamel mártást ráöntjük a tetejére, majd újabb réteget kezdünk, szinté a burgonya jön, és a többit ismételjük. A tál tetejére besamel mártást öntünk, és maradék reszelt sajtot szórunk rá.
Forró sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk.