Rakott tojás Rakott tojás

Rakott tojás

Egytálételek

Rakott tojás recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Rakott tojás

Rakott tojás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott tojás.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Erdélyi
Mennyiség 4 főre
Kalória 755 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat nem túl keményre, sárgáját kissé folyósra főzzük. Megpucoljuk, és a tojásokat 4 felé vágjuk.
  • A póréhagymát felkarikázzuk, és vajon és olíva olajon kicsit megfonnyasztjuk.
  • A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Burgonya-nyomón átnyomjuk a krumplikat. Közben a lisztből, vajból és tejből besamel mártást készítünk és bele reszeljük a cheddar sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a mártást.

Összeállítás:

  • Tűzálló, kivajazott tálban az ételt rétegezzük az alábbiak szerint: Legalulra a krumplipürét tesszük, majd ráfejtetjük a tojásokat, és utána a póréhagymát. A cheddar sajtos besamel mártást ráöntjük a tetejére, majd újabb réteget kezdünk, szinté a burgonya jön, és a többit ismételjük. A tál tetejére besamel mártást öntünk, és maradék reszelt sajtot szórunk rá.
  • Forró sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rakott tojás-hoz!

Tápérték

Kalória: 755kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 26gZsír: 43gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 237mgNátrium: 684mgKálium: 1400mgÉlelmi rost: 8gCukor: 6gVitamin A: 2268IUVitamin C: 61mgKalcium: 478mgVas: 5mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 861, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating