Rakott tojás recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Rakott tojás
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott tojás.
Hozzávalók
- 4 db tojás lágyra főtt
- 30 dkg póréhagyma
- 20 dkg cheddar sajt
- 5 db burgonya főtt, tört
- liszt
- tej
- só
- vaj
- fekete bors őrölt
- olíva olaj
Elkészítés
- A tojásokat nem túl keményre, sárgáját kissé folyósra főzzük. Megpucoljuk, és a tojásokat 4 felé vágjuk.
- A póréhagymát felkarikázzuk, és vajon és olíva olajon kicsit megfonnyasztjuk.
- A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Burgonya-nyomón átnyomjuk a krumplikat. Közben a lisztből, vajból és tejből besamel mártást készítünk és bele reszeljük a cheddar sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a mártást.
Összeállítás:
- Tűzálló, kivajazott tálban az ételt rétegezzük az alábbiak szerint: Legalulra a krumplipürét tesszük, majd ráfejtetjük a tojásokat, és utána a póréhagymát. A cheddar sajtos besamel mártást ráöntjük a tetejére, majd újabb réteget kezdünk, szinté a burgonya jön, és a többit ismételjük. A tál tetejére besamel mártást öntünk, és maradék reszelt sajtot szórunk rá.
- Forró sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rakott tojás-hoz!
Kalória
Kalória: 755kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 26gZsír: 43gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 237mgNátrium: 684mgKálium: 1400mgRost: 8gCukor: 6gA-vitamin: 2268IUC-vitamin: 61mgKalcium: 478mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 907, mai nézettség: 1 )