Rakott tojás Rakott tojás

Rakott tojás

Egytálételek

Rakott tojás recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Rakott tojás

Rakott tojás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott tojás.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 40 minutes
Összesen 1 hour
Course főétel
Konyha Erdélyi
Főre 4 főre
Kalória 755 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat nem túl keményre, sárgáját kissé folyósra főzzük. Megpucoljuk, és a tojásokat 4 felé vágjuk.
  • A póréhagymát felkarikázzuk, és vajon és olíva olajon kicsit megfonnyasztjuk.
  • A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Burgonya-nyomón átnyomjuk a krumplikat. Közben a lisztből, vajból és tejből besamel mártást készítünk és bele reszeljük a cheddar sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a mártást.

Összeállítás:

  • Tűzálló, kivajazott tálban az ételt rétegezzük az alábbiak szerint: Legalulra a krumplipürét tesszük, majd ráfejtetjük a tojásokat, és utána a póréhagymát. A cheddar sajtos besamel mártást ráöntjük a tetejére, majd újabb réteget kezdünk, szinté a burgonya jön, és a többit ismételjük. A tál tetejére besamel mártást öntünk, és maradék reszelt sajtot szórunk rá.
  • Forró sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Rakott tojás-hoz!

Kalória

Kalória: 755kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 26gZsír: 43gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 237mgNátrium: 684mgKálium: 1400mgRost: 8gCukor: 6gA-vitamin: 2268IUC-vitamin: 61mgKalcium: 478mgVas: 5mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 907, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése