Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Zellerpüré
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zellerpüré.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
köret
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
204
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
db
zellergumó
1
db
sárgarépa
1
db
vöröshagyma
1
gerezd
fokhagyma
1
db
húsleveskocka
1
csipet
szerecsendió
őrölt
1
csipet
gyömbér
őrölt
1
evőkanál
citromlé
120
ml
főzőtejszín
1
csokor
petrezselyem
Elkészítés
A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát is.
Egy húsleves kockával, őrölt szerecsendióval és egy pici őrölt gyömbérrel ízesítjük a főzőlevet és fedő alatt puhára főzzük.
Leöntjük a levét és botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, egy picike citromlevet és belekeverjük a petrezselyemzöldet.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Zellerpüré-hez!
Tápérték
Kalória:
204
kcal
Szénhidrát:
22
g
Fehérje:
4
g
Zsír:
12
g
Telített zsír:
7
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
3
g
Koleszterin:
34
mg
Nátrium:
190
mg
Kálium:
693
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
6
g
Vitamin A:
4190
IU
Vitamin C:
37
mg
Kalcium:
123
mg
Vas:
2
mg
Keyword
Citromlé, fokhagyma, Petrezselyem, Sárgarépa, vöröshagyma, Zellergumó
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!