Go Back
+ servings
Zellerpüré: Friss, krémes és ízletes étel

Zellerpüré

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zellerpüré.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 204 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
  • Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát is.
  • Egy húsleves kockával, őrölt szerecsendióval és egy pici őrölt gyömbérrel ízesítjük a főzőlevet és fedő alatt puhára főzzük.
  • Leöntjük a levét és botmixerrel pürésítjük.
  • Hozzáadjuk a főzőtejszínt, egy picike citromlevet és belekeverjük a petrezselyemzöldet.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zellerpüré-hez!

Tápérték

Kalória: 204kcalSzénhidrát: 22gFehérje: 4gZsír: 12gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 34mgNátrium: 190mgKálium: 693mgÉlelmi rost: 4gCukor: 6gVitamin A: 4190IUVitamin C: 37mgKalcium: 123mgVas: 2mg
Keyword Citromlé, fokhagyma, Petrezselyem, Sárgarépa, vöröshagyma, Zellergumó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!