Go Back
+ servings
Toszkán bableves

Toszkán bableves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Toszkán bableves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás leves
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 372 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A babot egy éjszakára beáztatom, majd másnap egy babérlevéllel és pár szem borssal ízesített vízben puhára főzöm.
  • A leveshez olívaolajon megfonnyasztom a kockákra vágott hagymát. Rádobom a kisebb kockákra vágott répákat, a felnegyedelt és felkockázott cukkinit, és zellert és pár percig kevergetem.
  • Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, a paradicsompürét, ezzel is párolom pár percig, majd felöntöm vízzel.
  • Beleszórom a babérlevelet, a rozmaringágat és a bazsalikomleveleket, és addig főzöm, amíg a zöldség már majdnem puha. Ekkor beleteszem a leszűrt babot, és addig főzöm a levest, amíg minden hozzávaló puha nem lesz.
  • A leves sűrűjének egyharmadát pár merőkanál lével kimerem, botmixerrel egyneműsítem, majd visszatöltöm, így sűrítem az ételt.
  • Végül beleszórom a száraztésztát, és ezzel készre főzöm a levest.

Megjegyzés

Tálalás:

Ha a Toszkán bableves elkészült, akkor tálaláshoz választhatsz friss bazsalikomleveleket és egy szelet friss kenyér is jól illik mellé. Az étel íze és állaga függ a használt babfajtától, de általában krémes és laktató. A rozmaring, bazsalikom és fokhagyma pedig igazán gazdag és intenzív ízt kölcsönöz a levesnek.
Jó étvágyat a Toszkán bableves-hez!

Tápérték

Kalória: 372kcalSzénhidrát: 53gFehérje: 12gZsír: 14gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gNátrium: 124mgKálium: 924mgÉlelmi rost: 10gCukor: 7gVitamin A: 2744IUVitamin C: 27mgKalcium: 110mgVas: 3mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!