Go Back
+ servings
Egri pincepörkölt

Egri pincepörkölt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Egri pincepörkölt.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 2 hours 30 perc
Teljes idő 2 hours 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 797 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A felhevített libazsíron üvegesre pároljuk a felszabdalt hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és az egészet a zsírjára pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a fűszerpaprika és a fokhagyma felét zúzva, sózzuk, borsozzuk, majd felöntve annyi vízzel amennyi éppen ellepi, fedő alatt (1,5-2 óra alatt) csaknem készre pároljuk.
  • Ekkor adjuk hozzá előbb a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, majd valamivel később a burgonyát, végül pedig a maradék zúzott fokhagymát és a rusztikus darabokra vágott gombát.
  • Utóbbi két hozzávaló mellett ejtsük meg a sózást, fűszerezést is, és legvégül adjuk hozzá a vörösbort,.
  • Ha a burgonya megpuhult, a puha kenyérrel már asztalra is adhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Egri pincepörkölt-höz!

Tápérték

Kalória: 797kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 56gZsír: 31gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 195mgNátrium: 666mgKálium: 2456mgÉlelmi rost: 11gCukor: 11gVitamin A: 14501IUVitamin C: 63mgKalcium: 109mgVas: 11mg
Keyword őz, vadétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!