Go Back
+ servings
Jóasszony pecsenyéje

Jóasszony pecsenyéje

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Jóasszony pecsenyéje.
4.50 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 971 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
  • A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, hogy az egész egy kicsit érjen össze.
  • Addig pucoljuk meg a krumplit és egy tál vízben tegyük félre.
  • Pucoljuk meg a hagymát vágjuk fel karikára és olajon vagy zsírban pirítsuk szép halvány sárgára. Ha elkészült szedjük ki és tegyük félre.
  • Vegyük elő a hússzeleteket és mindkét oldalukat lisztezzük be, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen süssük ki.
  • Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni, így az a pecsenyeszeletekkel egy időben el fog készülni. Persze közben egyikről sem feledkezzünk meg a másik kárára.
  • A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
  • A jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a kisült krumplit a tetejére halmozzuk fel a hússzeleteket majd borítsuk be az egészet a kisült hagymakarikákkal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Jóasszony pecsenyéje-hez!

Tápérték

Kalória: 971kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 58gZsír: 60gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 16gEgyszeresen telítetlen zsír: 35gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 163mgNátrium: 1199mgKálium: 2052mgÉlelmi rost: 7gCukor: 6gVitamin A: 31IUVitamin C: 49mgKalcium: 89mgVas: 5mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!