A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát. Cipót formálunk belőle, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy órára.
A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, és megöntözzük a rummal. Az őszibarackot kiemeljük a levükből, és 2x2cm-es kockákra vágjuk. A vajat/margarint felolvasztjuk.
Egy mélyebb közepes méretű tepsit (20x30cm-es)kibélelünk sütőpapírral.180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát lisztezett munkalapon a tepsi nagyságával azonos lapra nyújtjuk, a tepsibe terítjük-nyomkodjuk villával sűrűn meg szurkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 15 percig sütjük.
Közben a hat tojást kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 50 gramm porcukrot, és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék 50 gramm porcukorral, aztán hozzáadjuk a langyos vajat/margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként, felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe, és további 45-50 percig sütjük.(tűpróba)
A habhoz felverjük a citromlével a tojásfehérjéket, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és fényes-kemény habbá verjük. Nagyobb méretű és átmérőjű habzsákba szedjük, majd 3x7cm-es szélességű csigaalakzatban a forró sütemény tetejére nyomjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, azután sütőpapírostól óvatosan rácsra emeljük és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor 7x7 cm-es kockákra vagy 3,5x7 cm-es szeletekre vágjuk.