A karajcsontból egy fazékban sóval és ételízesítővel csontlevet főzünk.
Ebbe rakhatjuk a nagy báránycsontokat is.
A tárkony szárát is belefőzhetjük, később ezt kidobjuk.
A bárányhúst megmossuk és falatnyi kockákra vágjuk.
Egy másik edényben - én wookban főztem - az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Nem kell nagyon megpirítani.
Most hozzáadjuk a bárányhúst és fedő alatt jó fél órát főzzük.
Ha elfőné a levét, akkor a csontléből öntünk alá keveset.
Megsózzuk, hozzáadjuk a fele tárkonyt.
Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, csípős paprikát.
Néhány percig együtt főzzük.
Most hozzáadjuk a zöldborsót, zöldbabot, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét.
Pár percig együtt pirítjuk, majd az egészet beleöntjük a csontlébe.
15 percig főzzük, ezalatt a zöldségek is megpuhulnak.
Ekkor a tejfölből, lisztből kevés vízzel habarást készítünk, amit szűrőn keresztül a levesbe öntünk.
Elkeverjük, egyet forr és kész a leves.
Citromlével és citromkarikával ízesítjük.
A maradék tárkonylevelet is beleszórjuk.