Go Back
+ servings
Svéd húsgolyók paradicsomszósszal

Svéd húsgolyók paradicsomszósszal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Svéd húsgolyók paradicsomszósszal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Svéd
Mennyiség 4 főre
Kalória 460 kcal

Hozzávalók
  

a húsgolyókhoz:

a paradicsomszószhoz:

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a tejet egy tálban, majd hagyjuk állni 10 percig.
  • Keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, a tojást, a petrezselymet, az őrölt szerecsendiót, a borsot és a sót egy nagy tálban.
  • Keverjük hozzá a zsemlemorzsát, majd formázzunk golyókat a masszából. Helyezzük a húsgolyókat egy sütőlapra, majd süssük kb. 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek minden oldalukon.
  • Közben készítsük el a paradicsomszószt. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk 2-3 percig, amíg az hagyma megpuhul.
  • Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a cukrot és a szárított bazsalikomot. Főzzük 10-15 percig, majd ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
  • Tálaljuk a húsgolyókat a paradicsomszósszal, akár uzsonnaként is.

Megjegyzés

Tálalás:

A húsgolyókat a paradicsomszósszal, akár friss tészta vagy sült krumpli mellé. Díszítsük friss petrezselyemmel, és kínáljuk melegen. Ha uzsonnaként kínáljuk, akkor tálalhatjuk kis étkészletben, amelybe a paradicsomszósszal öntjük az ízletes húsgolyókat. Jó étvágyat kívánunk!
Jó étvágyat a Svéd húsgolyók paradicsomszósszal-hoz!

Tápérték

Kalória: 460kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 26gZsír: 31gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 2gKoleszterin: 131mgNátrium: 786mgKálium: 701mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 1092IUVitamin C: 19mgKalcium: 95mgVas: 4mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!