Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a tejet egy tálban, majd hagyjuk állni 10 percig.
Keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, a tojást, a petrezselymet, az őrölt szerecsendiót, a borsot és a sót egy nagy tálban.
Keverjük hozzá a zsemlemorzsát, majd formázzunk golyókat a masszából. Helyezzük a húsgolyókat egy sütőlapra, majd süssük kb. 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek minden oldalukon.
Közben készítsük el a paradicsomszószt. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk 2-3 percig, amíg az hagyma megpuhul.
Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a cukrot és a szárított bazsalikomot. Főzzük 10-15 percig, majd ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
Tálaljuk a húsgolyókat a paradicsomszósszal, akár uzsonnaként is.