Go Back
+ servings
Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kelkáposztafőzelék.
3.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 236 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mossa meg a kelkáposztát, majd vágja fel vékony szeletekre.
  • Mossa meg és hámozza meg a burgonyát, majd vágja fel kisebb darabokra.
  • Melegítse fel a zsírt egy nagy lábasban közepes lángon.
  • Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és párolja 2-3 percig, amíg megpuhul.
  • Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a őrölt köményt, az őrölt fűszerpaprikát és a fekete borsot, majd keverjük össze és pároljuk 1-2 percig.
  • Adjuk hozzá a felvágott kelkáposztát, majd pároljuk 5-7 percig, amíg megpuhul.
  • Adjuk hozzá a felvágott burgonyát, majd öntsünk fel annyi vizet, hogy ellepje az összes zöldséget. Sózzuk ízlés szerint.
  • Fedjük le a lábast, majd forraljuk fel az egészet. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük 20-25 percig, amíg a burgonya és a kelkáposzta teljesen megpuhul.
  • Keverjük össze a lisztet 1/2 csésze hideg vízzel, majd adjuk hozzá a főzelékhez, és főzzük még 5-10 percig, amíg a főzelék besűrűsödik.
  • Ízesítsük majorannával és ellenőrizzük a sót.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kelkáposzta főzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 236kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 8gZsír: 9gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 6mgNátrium: 485mgKálium: 1002mgÉlelmi rost: 5gCukor: 1gVitamin A: 7200IUVitamin C: 188.9mgKalcium: 190mgVas: 3.8mg
Keyword főzelék, kelkáposzta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!