Go Back
+ servings
Húsvéti palóc tekercs

Húsvéti palóc tekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Húsvéti palóc tekercs.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 570 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • Először is, elkészítem a tócsnit "tésztát": meghámozom, alaposan megmosom, és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a krumplikat.
  • Hozzákeverem a lisztet és a tojást, a szétzúzott fokhagymát, megfűszerezem, és kevés tejjel eldolgozom. Olyan se túl sűrű, se túl lágy legyen!
  • Kiklopfolom a húst, alaposan besózom, azután a krémsajtot és a tejfölt villával krémesre nyomkodom. Rákenem a masszát a hússzeletekre, és felgöngyölöm, és kissé kilapítom.
  • Megforgatom egy kevés lisztbe, majd a tócsni masszába, alaposan, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
  • Már csak sütni kell, méghozzá jó forró, bő olajban.
  • A tálaláshoz felszeletelem a göngyölegeket, és citromos-petrezselymes ízesítésű sárgarépás rizottóval tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Húsvéti palóc tekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 570kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 51gZsír: 28gTelített zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 221mgNátrium: 829mgKálium: 950mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 552IUVitamin C: 17mgKalcium: 107mgVas: 3mg
Keyword húsétel, pulyka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!