Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mézes puszedli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes puszedli.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
12
perc
perc
Teljes idő
42
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
909
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
60
dkg
liszt
1
db
tojás
3
db
tojássárgája
15
dkg
porcukor
25
dkg
méz
5
dkg
vaj
4
evőkanál
tejföl
2
teáskanál
vaníliás cukor
1/2
kávéskanál
gyömbér
őrölt
1/2
kávéskanál
szegfűszeg
őrölt
1/2
kávéskanál
fahéj
őrölt
2
teáskanál
szódabikarbóna
a tetejére:
20
dkg
étcsokoládé
Elkészítés
Egy tálban verd fel a tojást, tojássárgáját és a porcukrot, amíg könnyed és habos lesz.
Egy kis lábasban lassan olvaszd össze a mézet és a vajat.
Add a mézes vajat a tojásos keverékhez, majd add hozzá a tejfölt és a fűszereket.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a szódabikarbónát. Ezután öntsd a lisztes keveréket a nedves alapanyagokhoz és dolgozd össze alaposan.
Tegyél fóliát vagy fedőt a tészta tetejére és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.
Másnap formázz golyókat a tésztából és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 160-170°C-on körülbelül 10-12 percig.
Miután a puszedlik kihűltek, mártsd bele őket olvasztott étcsokoládéba.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mézes puszedli-hez!
Tápérték
Kalória:
909
kcal
Szénhidrát:
153
g
Fehérje:
16
g
Zsír:
27
g
Telített zsír:
15
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
8
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
148
mg
Nátrium:
457
mg
Kálium:
407
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
69
g
Vitamin A:
442
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
74
mg
Vas:
9
mg
Keyword
desszert, Étcsokoládé, Fahéj, Gyömbér, Liszt, Magyar konyha, méz, Mézes puszedli, Porcukor, Sütés, Szegfűszeg, tojás
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!