Go Back
+ servings
Mézes puszedlik különféle csokoládéval bevonva és fehér csokoládéval, valamint színes cukorgyöngyökkel díszítve.

Mézes puszedli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes puszedli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 42 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 909 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • Egy tálban verd fel a tojást, tojássárgáját és a porcukrot, amíg könnyed és habos lesz.
  • Egy kis lábasban lassan olvaszd össze a mézet és a vajat.
  • Add a mézes vajat a tojásos keverékhez, majd add hozzá a tejfölt és a fűszereket.
  • Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a szódabikarbónát. Ezután öntsd a lisztes keveréket a nedves alapanyagokhoz és dolgozd össze alaposan.
  • Tegyél fóliát vagy fedőt a tészta tetejére és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.
  • Másnap formázz golyókat a tésztából és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 160-170°C-on körülbelül 10-12 percig.
  • Miután a puszedlik kihűltek, mártsd bele őket olvasztott étcsokoládéba.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mézes puszedli-hez!

Tápérték

Kalória: 909kcalSzénhidrát: 153gFehérje: 16gZsír: 27gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 148mgNátrium: 457mgKálium: 407mgÉlelmi rost: 7gCukor: 69gVitamin A: 442IUVitamin C: 1mgKalcium: 74mgVas: 9mg
Keyword desszert, Étcsokoládé, Fahéj, Gyömbér, Liszt, Magyar konyha, méz, Mézes puszedli, Porcukor, Sütés, Szegfűszeg, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!