Mézes puszedli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Mézes puszedli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes puszedli.
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 1 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 1/2 kávéskanál gyömbér őrölt
- 1/2 kávéskanál szegfűszeg őrölt
- 1/2 kávéskanál fahéj őrölt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
a tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- 3 tojássárgáját és 1 egész tojást kikeverünk a porcukorral. A mézet és a vajat együtt meglangyosítjuk, és jól elkeverjük,hogy a vaj elolvadjon a mézben.
- Hozzáadjuk a tojással kikevert porcukorhoz, majd beletesszük a tejfölt és a fűszereket. Végül mehet bele a liszttel elkevert szódabikarbóna.
- Fakanállal alaposan összedolgozzuk (vagy kézzel gyúrjuk), és 1 éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap kivesszük , és a masszából golyócskákat formázunk. Teáskanállal vesszük ki az adagokat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
- 160-170 °C-ra előmelegített sütőben , 10-12 perc alatt készre sütjük.
- Mikor kihűltek, olvasztott csokival bevontam, díszítettem.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mézes puszedli-hez!
Nutrition
Kalória: 909kcalSzénhidrát: 153gFehérje: 16gZsír: 27gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 148mgNátrium: 457mgKálium: 407mgÉlelmi rost: 7gCukor: 69gVitamin A: 442IUVitamin C: 1mgKalcium: 74mgVas: 9mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 253, mai nézettség: 1 )