Mézes puszedli
Aprósütemény Sütemény

Mézes puszedli

Mézes puszedli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Mézes puszedli

Mézes puszedli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes puszedli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 42 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 909 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • 3 tojássárgáját és 1 egész tojást kikeverünk a porcukorral. A mézet és a vajat együtt meglangyosítjuk, és jól elkeverjük,hogy a vaj elolvadjon a mézben.
  • Hozzáadjuk a tojással kikevert porcukorhoz, majd beletesszük a tejfölt és a fűszereket. Végül mehet bele a liszttel elkevert szódabikarbóna.
  • Fakanállal alaposan összedolgozzuk (vagy kézzel gyúrjuk), és 1 éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap kivesszük , és a masszából golyócskákat formázunk. Teáskanállal vesszük ki az adagokat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  • 160-170 °C-ra előmelegített sütőben , 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • Mikor kihűltek, olvasztott csokival bevontam, díszítettem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mézes puszedli-hez!

Nutrition

Kalória: 909kcalSzénhidrát: 153gFehérje: 16gZsír: 27gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 148mgNátrium: 457mgKálium: 407mgÉlelmi rost: 7gCukor: 69gVitamin A: 442IUVitamin C: 1mgKalcium: 74mgVas: 9mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword aprósütemény, mézes
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 253, mai nézettség: 1 )