Go Back
+ servings
Vecsési töltött hús

Vecsési töltött hús

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vecsési töltött hús.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 615 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm.
  • A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom.
  • A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék.
  • A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem.
  • A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom.
  • 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vecsési töltött hús-hoz!

Tápérték

Kalória: 615kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 26gZsír: 50gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 169mgNátrium: 714mgKálium: 723mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 510IUVitamin C: 50mgKalcium: 148mgVas: 2mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!