Vecsési töltött hús Vecsési töltött hús

Vecsési töltött hús

Húsételek Sertés

Vecsési töltött hús recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Vecsési töltött hús

Vecsési töltött hús

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vecsési töltött hús.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 615 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm.
  • A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom.
  • A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék.
  • A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem.
  • A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom.
  • 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vecsési töltött hús-hoz!

Tápérték

Kalória: 615kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 26gZsír: 50gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 169mgNátrium: 714mgKálium: 723mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 510IUVitamin C: 50mgKalcium: 148mgVas: 2mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 115, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating