Vecsési töltött hús recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Vecsési töltött hús
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vecsési töltött hús.
Hozzávalók
- 50 dkg sertésdagadó
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 db vöröshagyma kisebb
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 db tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg szalonna
- só
- fekete bors őrölt
- 1 mokkáskanál borsikafű
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm.
- A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom.
- A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék.
- A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem.
- A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom.
- 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vecsési töltött hús-hoz!
Kalória
Kalória: 615kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 26gZsír: 50gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 169mgNátrium: 714mgKálium: 723mgRost: 5gCukor: 7gA-vitamin: 510IUC-vitamin: 50mgKalcium: 148mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 220, mai nézettség: 1 )