A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és a lisztet a felületéről óvatosan letisztítjuk.
A tészta 2/3-át megkenjük a tejföl és a tojás keverékével. Rászórjuk a reszelt burgonyát és az apró kockákra vágott sonkát, végül sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
A tésztát óvatosan, nem túl szorosan összetekerjük, végeit aláhajtjuk.
A rétest behajtott végeivel lefelé, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, villával több helyen megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a köménymaggal.
210°C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Hűlés után szeleteljük. Friss salátával és jól lehűtött sörrel kínáljuk.