Sonkás rétes Sonkás rétes

Sonkás rétes

Rétes Tészták

Sonkás rétes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Sonkás rétes

Sonkás rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás rétes.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 532 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és a lisztet a felületéről óvatosan letisztítjuk.
  • A tészta 2/3-át megkenjük a tejföl és a tojás keverékével. Rászórjuk a reszelt burgonyát és az apró kockákra vágott sonkát, végül sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
  • A tésztát óvatosan, nem túl szorosan összetekerjük, végeit aláhajtjuk.
  • A rétest behajtott végeivel lefelé, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, villával több helyen megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a köménymaggal.
  • 210°C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Hűlés után szeleteljük. Friss salátával és jól lehűtött sörrel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás rétes-hez!

Tápérték

Kalória: 532kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 16gZsír: 33gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 122mgNátrium: 1114mgKálium: 248mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 450IUVitamin C: 4.1mgKalcium: 40mgVas: 1.4mg
Keyword rétes
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 255, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating