Sonkás rétes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Sonkás rétes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás rétes.
Hozzávalók
Elkészítés
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és a lisztet a felületéről óvatosan letisztítjuk.
- A tészta 2/3-át megkenjük a tejföl és a tojás keverékével. Rászórjuk a reszelt burgonyát és az apró kockákra vágott sonkát, végül sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
- A tésztát óvatosan, nem túl szorosan összetekerjük, végeit aláhajtjuk.
- A rétest behajtott végeivel lefelé, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, villával több helyen megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a köménymaggal.
- 210°C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Hűlés után szeleteljük. Friss salátával és jól lehűtött sörrel kínáljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sonkás rétes-hez!
Kalória
Kalória: 532kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 16gZsír: 33gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 122mgNátrium: 1114mgKálium: 248mgRost: 2gCukor: 2gA-vitamin: 450IUC-vitamin: 4.1mgKalcium: 40mgVas: 1.4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 316, mai nézettség: 1 )