Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pásztortarhonya
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pásztortarhonya.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
2
hours
óra
Teljes idő
2
hours
óra
15
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
953
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
70
dkg
sertéscomb
50
dkg
tarhonya
20
dkg
füstölt szalonna
30
dkg
burgonya
3
db
vöröshagyma
5
gerezd
fokhagyma
fűszerpaprika
őrölt
só
fekete bors
kömény
őrölt
olaj
Elkészítés
A vöröshagymából, a fokhagymából, a sertéslapockából fűszerpaprika, só, bors, őrölt kömény hozzáadásával pörköltet készítünk.
A tarhonyát kevés olajon átpirítjuk, dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük, sózzuk és puhára pároljuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Amikor minden külön megfőtt, akkor a tarhonyához hozzákeverjük a pörköltet, a szalonnát zsírjával együtt és a burgonyát is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Pásztortarhonya-hoz!
Tápérték
Kalória:
953
kcal
Szénhidrát:
57
g
Fehérje:
51
g
Zsír:
58
g
Telített zsír:
13
g
Többszörösen telítetlen zsír:
21
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
19
g
Koleszterin:
152
mg
Nátrium:
828
mg
Kálium:
352
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
4
g
Vitamin A:
150
IU
Vitamin C:
11.6
mg
Kalcium:
50
mg
Vas:
3.2
mg
Keyword
egytálétel, tarhonyás
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!