A lisztet egy tálba szitáljuk. A hideg vajat kis kockákra vágjuk és a liszthez adjuk. Az egészet morzsoló mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, kristálycukrot, tejfölt és a sót, majd gyorsan, de óvatosan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. Célszerű a tésztát frissen tartó fóliába csomagolni és legalább 60 percig hűtőben pihentetni.
A meggyet és a cseresznyét kimagozzuk és egy tálban összekeverjük a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal. A darált diót is beleszórjuk és alaposan elkeverjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A pihentetett tésztát kettéosztjuk. Mindkét részt lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk.
Egy sütőformát kibélelünk az egyik tésztalappal, majd a diós-gyümölcsös tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A másik tésztalappal befedjük a tölteléket. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz könnyedén távozhasson a sütés során.
A pite tetejét ecsettel tejjel megkenjük, majd a előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy amíg aranybarnára pirul.
A megsült pitét a sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint szeleteljük és langyosan vagy hidegen tálaljuk.