Go Back
+ servings
Medvehagymás-tócsni

Medvehagymás-tócsni

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás-tócsni.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 404 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát meghámozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát is megpucoljuk s a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, jól megsózzuk, megborsozzuk, beleütjük a két friss tojást, majd hozzáadjuk a csíkokra, kockákra felvágott medvehagymát. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen folyós, olyan legyen, mint a gofritészta.
  • Forró olajba kanállal kis halmokat rakunk, elegyengetjük, kb. fél centi vastagra, majd ezek után mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • Fokagymás vagy natúr tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás-tócsni-hoz!

Tápérték

Kalória: 404kcalSzénhidrát: 59gFehérje: 10gZsír: 15gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 339mgKálium: 1170mgÉlelmi rost: 7gCukor: 3gVitamin A: 194IUVitamin C: 52mgKalcium: 82mgVas: 4mg
Keyword lángos
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!