Medvehagymás-tócsni recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Medvehagymás-tócsni
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás-tócsni.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 15 levél medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fekete bors őrölt
- ételízesítő
- liszt
- olaj
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát is megpucoljuk s a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, jól megsózzuk, megborsozzuk, beleütjük a két friss tojást, majd hozzáadjuk a csíkokra, kockákra felvágott medvehagymát. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen folyós, olyan legyen, mint a gofritészta.
- Forró olajba kanállal kis halmokat rakunk, elegyengetjük, kb. fél centi vastagra, majd ezek után mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Fokagymás vagy natúr tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagymás-tócsni-hoz!
Nutrition
Kalória: 404kcalSzénhidrát: 59gFehérje: 10gZsír: 15gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 339mgKálium: 1170mgÉlelmi rost: 7gCukor: 3gVitamin A: 194IUVitamin C: 52mgKalcium: 82mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 177, mai nézettség: 1 )