Kenyérlángos recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Kenyérlángos
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kenyérlángos.
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben.
- A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egységes, hólyagosodó tésztává gyúrjuk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és langyos helyen másfél órán át kelni hagyjuk.
- Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk oly módon, hogy a tepsit beterítse, majd tovább pihentetjük kb. egy órán keresztül.
- Ekkor megkenjük a tejföllel, ráterítjük a vékony karikákra szeletelt hagymákat és rászórjuk a felkockázott bacont is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- 180-200°C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kenyérlángos-hoz!
Nutrition
Kalória: 442kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 11gZsír: 25gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 31mgNátrium: 962mgKálium: 220mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 198IUVitamin C: 2mgKalcium: 50mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 158, mai nézettség: 1 )