Szalonnás-hagymás rántotta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.
Szalonnás-hagymás rántotta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szalonnás-hagymás rántotta.
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 8 dkg füstölt szalonna húsos
- só ízlés szerint
Elkészítés
- A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját állandó keverés közben kisütöm, majd megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát.
- Míg a hagyma fonnyad, a tojásokat jó habosra felverem, és ráöntöm a hagymás szalonnára. Kevergetve addig sütöm, amíg a tojás megkocsonyásodik.
- Miután a szalonna sós, a tojást nem szabad megsózni, csak a tányéron, kinek-kinek ízlése szerint. fűszerpaprikával is meghinthető.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szalonnás-hagymás rántotta-hoz!
Tápérték
Kalória: 632kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 23gZsír: 57gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 24gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 693mgNátrium: 893mgKálium: 323mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 952IUVitamin C: 4mgKalcium: 112mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 336, mai nézettség: 1 )