Egy lábast forrósítsunk közepes hőmérsékletre, és adjunk hozzá olívaolajat. Dinszteljük meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a sárga- és fehérrépát, valamint a zellert, és pirítsuk őket addig, amíg enyhén megsülnek, de még ropogósak maradnak.
Integráljuk a cukkinit és burgonyát, és pirítsuk néhány percig, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak.
Adjuk hozzá a vörös babot és a konzerv paradicsomot. Fűszerezzük sóval, aprított rozmaringgal és bazsalikommal.
Adjunk hozzá a fokhagymát, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy a zöldségeket teljesen ellepje. Hagyjuk lassú tűzön főni a levest körülbelül fél órán keresztül.
Ezt követően adjuk hozzá a brokkolit, kelkáposztát, friss paradicsomot és száraztésztát. Főzzük, amíg a tészta al dente állagú lesz.
Végül finomítsuk a levest a pestoval. Korrigáljuk az ízét szükség szerint sóval.