Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Szarvaspacal
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvaspacal.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
3
hours
óra
Teljes idő
3
hours
óra
20
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
547
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
szarvaspacal
1
kg
marhacsont
2
db
tojássárgája
175
g
tejföl
1
db
sárgarépa
1
db
petrezselyem
1
db
zeller
1
db
vöröshagyma
fekete bors
őrölt
só
ecet
Elkészítés
A pacalt megtisztítom, ecetes, sós vízben kiáztatom.
A csonttal és a zöldségekkel együtt puhára párolom.
A főzővízből kivéve felcsíkozom. A csontokat kidobom, a zöldségeket pedig áttörőm, vagy turmixolom.
A lében összeforralom a pacalt, ecetezem, borsozom, sózom, ha kell és forrón ráöntöm a levesestál aljára tett tejföllel összekevert tojássárgájára.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szarvaspacal-hoz!
Tápérték
Kalória:
547
kcal
Szénhidrát:
7
g
Fehérje:
43
g
Zsír:
39
g
Telített zsír:
5
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
3
g
Koleszterin:
123
mg
Nátrium:
232
mg
Kálium:
193
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
4
g
Vitamin A:
3021
IU
Vitamin C:
4
mg
Kalcium:
75
mg
Vas:
0.5
mg
Keyword
leves, szarvas, vadétel
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!