Go Back
+ servings
Kárpáti borzaska

Kárpáti borzaska

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kárpáti borzaska.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1082 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.
  • A fokhagymát apróra vágjuk.
  • A sajtot lereszeljük.
  • A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  • A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát.
  • A húst lecsepegtetjük és a tejből a tojással, borssal, reszelt burgonyával és liszttel sűrű masszát keverünk.
  • A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
  • Tálalásnál a húsra öntünk tejfölt, amit előzőleg kikeverünk a maradék fokhagymával és csipet sóval, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kárpáti borzaska-hoz!

Tápérték

Kalória: 1082kcalSzénhidrát: 70gFehérje: 77gZsír: 55gTelített zsír: 30gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 337mgNátrium: 1225mgKálium: 2339mgÉlelmi rost: 7gCukor: 20gVitamin A: 1667IUVitamin C: 48mgKalcium: 835mgVas: 5mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!