Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kárpáti borzaska
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kárpáti borzaska.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
35
perc
perc
Sütés/főzés
50
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
25
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
2
főre
Kalória
1082
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
40
dkg
sertéskaraj
0,5
l
tej
1
db
vöröshagyma
3
gerezd
fokhagyma
10
dkg
trappista sajt
reszelt
2
dl
tejföl
olaj
só
fekete bors
őrölt
2
db
burgonya
3
evőkanál
liszt
1
db
tojás
Elkészítés
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.
A fokhagymát apróra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát.
A húst lecsepegtetjük és a tejből a tojással, borssal, reszelt burgonyával és liszttel sűrű masszát keverünk.
A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Tálalásnál a húsra öntünk tejfölt, amit előzőleg kikeverünk a maradék fokhagymával és csipet sóval, majd reszelt sajtot szórunk rá.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kárpáti borzaska-hoz!
Tápérték
Kalória:
1082
kcal
Szénhidrát:
70
g
Fehérje:
77
g
Zsír:
55
g
Telített zsír:
30
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
16
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
337
mg
Nátrium:
1225
mg
Kálium:
2339
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
20
g
Vitamin A:
1667
IU
Vitamin C:
48
mg
Kalcium:
835
mg
Vas:
5
mg
Keyword
húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!