Go Back
+ servings
Egy tányéron szervírozott frankfurti leves, melyben világos zöld kelkáposzta, kerek szeletekre vágott virsli és sárga burgonyakockák láthatók egy sűrű, krémes húslevesben, tálalva egy fehér alapon zöld sávos mintázatú kerámia tányéron.

Frankfurti leves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Frankfurti leves.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 601 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát meghámozd és kockákra vágd. A kelkáposztát félbe vágd, torzsáját távolítsd el, és csíkokra vágd. A hagymát és szalonnát is apróra vágd.
  • A szalonnát olajon pirítsd meg. Ezután add hozzá a hagymát és dinszteld üvegesre.
  • Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fokhagymát (fokhagymanyomón áttörve), majd elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
  • Puhára főzzük a zöldségeket. Vigyázat, hamar megfőnek! Ha puha, akkor add hozzá a karikára vágott virslit, ami szintén rövid idő alatt elkészül.
  • Egy tálban keverd össze a tejfölt, lisztet, és őrölt pirospaprikát. Ezt a keveréket óvatosan add hozzá a leveshez, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Frankfurti leves-hez!

Tápérték

Kalória: 601kcalSzénhidrát: 46gFehérje: 19gZsír: 41gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 62mgNátrium: 1020mgKálium: 1570mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 17905IUVitamin C: 238mgKalcium: 370mgVas: 6mg
Keyword Burgonya, fekete bors, Frankfurti leves, Frankfurti virsli, Fűszerpaprika, Hagyományos recept, kelkáposzta, Kolozsvári szalonna, Kömény, Magyar konyha, Majoránna, só, Tápláló leves, Tejföl, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!