A burgonyát meghámozd és kockákra vágd. A kelkáposztát félbe vágd, torzsáját távolítsd el, és csíkokra vágd. A hagymát és szalonnát is apróra vágd.
A szalonnát olajon pirítsd meg. Ezután add hozzá a hagymát és dinszteld üvegesre.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fokhagymát (fokhagymanyomón áttörve), majd elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
Puhára főzzük a zöldségeket. Vigyázat, hamar megfőnek! Ha puha, akkor add hozzá a karikára vágott virslit, ami szintén rövid idő alatt elkészül.
Egy tálban keverd össze a tejfölt, lisztet, és őrölt pirospaprikát. Ezt a keveréket óvatosan add hozzá a leveshez, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós.