Go Back
+ servings
A képen egy tányér babgulyás látható, előtérben sűrű, pirosas-barna színű leves, benne hús- és zöldségdarabokkal. A háttérben, egy kék-kockás konyharuhán, egymásra helyezett kenyeret tálalnak, aminek fehér belseje és aranybarna kérge van. Az étel rusztikus hangulatot áraszt, jellegzetes magyar otthoni étkezést idézve.

Babgulyás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Babgulyás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 2 hours 30 perc
Teljes idő 2 hours 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 761 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A babot előző este hideg vízben áztassa be.
  • Másnap olvassza ki a szalonnát egy mélyebb serpenyőben vagy fazékban. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és köménymagot. Amint a hagyma aranybarnára pirult, adjuk hozzá a finomra vágott hegyes erős paprikát és az őrölt fűszerpaprikát. Keverjük össze, majd tegyük hozzá a húst és pirítsuk meg minden oldalán.
  • Főzzük a húst a pörkölt alapon, amíg majdnem teljesen megpuhul.
  • Amint a hús majdnem puha, adjuk hozzá az előzőleg áztatott és alaposan leöblített babot. Ezután tegyük bele a karikára vágott zöldségeket, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Öntsünk rá annyi vizet vagy füstölt hús-főzőlevet, amennyi ellepi az összetevőket.
  • Főzzük lassú tűzön az ételt, amíg minden összetevő megpuhul és az ízek összeérnek.
  • Tálaljuk friss, puha kenyérrel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Babgulyás-hoz!

Tápérték

Kalória: 761kcalSzénhidrát: 99gFehérje: 70gZsír: 30gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gKoleszterin: 130mgNátrium: 1282mgKálium: 1088mgÉlelmi rost: 54gCukor: 12gVitamin A: 3550IUVitamin C: 32.2mgKalcium: 80mgVas: 4.3mg
Keyword Babérlevél, Babgulyás, Burgonya, fehérrépa, fekete bors, fokhagyma, Kömény, Lassú főzés, Magyar konyha, Marhalábszár, Sárgarépa, Szalonna, Tarkabab, zeller
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!