Másnap olvassza ki a szalonnát egy mélyebb serpenyőben vagy fazékban. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és köménymagot. Amint a hagyma aranybarnára pirult, adjuk hozzá a finomra vágott hegyes erős paprikát és az őrölt fűszerpaprikát. Keverjük össze, majd tegyük hozzá a húst és pirítsuk meg minden oldalán.
Főzzük a húst a pörkölt alapon, amíg majdnem teljesen megpuhul.
Amint a hús majdnem puha, adjuk hozzá az előzőleg áztatott és alaposan leöblített babot. Ezután tegyük bele a karikára vágott zöldségeket, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Öntsünk rá annyi vizet vagy füstölt hús-főzőlevet, amennyi ellepi az összetevőket.
Főzzük lassú tűzön az ételt, amíg minden összetevő megpuhul és az ízek összeérnek.