Go Back
+ servings
Rakott krumpli

Rakott krumpli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott krumpli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1112 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A krumplit héjában megfőzzük,majd meghámozzuk.
  • A 6db tojást keményre megfőzzük.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk egy kis olajban, majd rányomjuk a fokhagymát. Elkeverünk benne egy kis fűszerpaprikát és rátesszük a darált húst. Fehéredésig keverjük majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fűszereket és a paradicsompürét. Egy kis ideig főzzük.
  • A tejfölben elkeverjük a nyers tojást, sózzuk, borsozzuk.
  • Egy nagy tepsibe a krumpli felét belekarikázzuk, sózzuk. Rákarikázunk 3db tojást és meglocsoljuk a tejföllel,majd rátesszük a darált húst. Erre jön még egy réteg tojás (3db), és tejföl, majd a többi krumpli. Sózzuk és ráöntjük a maradék tejfölt és ráreszeljük a sajtot.
  • Előmelegített sütőben 180-190°C-on 30 percig sütjük. Amíg a teteje nem lesz szép barna.
  • Tejföllel, savanyúsággal kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rakott krumpli-hoz!

Tápérték

Kalória: 1112kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 51gZsír: 68gTelített zsír: 33gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 2gKoleszterin: 473mgNátrium: 1029mgKálium: 2357mgÉlelmi rost: 10gCukor: 8gVitamin A: 1985IUVitamin C: 79mgKalcium: 545mgVas: 9mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!