Rakott krumpli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Rakott krumpli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott krumpli.
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük,majd meghámozzuk.
- A 6db tojást keményre megfőzzük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk egy kis olajban, majd rányomjuk a fokhagymát. Elkeverünk benne egy kis fűszerpaprikát és rátesszük a darált húst. Fehéredésig keverjük majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fűszereket és a paradicsompürét. Egy kis ideig főzzük.
- A tejfölben elkeverjük a nyers tojást, sózzuk, borsozzuk.
- Egy nagy tepsibe a krumpli felét belekarikázzuk, sózzuk. Rákarikázunk 3db tojást és meglocsoljuk a tejföllel,majd rátesszük a darált húst. Erre jön még egy réteg tojás (3db), és tejföl, majd a többi krumpli. Sózzuk és ráöntjük a maradék tejfölt és ráreszeljük a sajtot.
- Előmelegített sütőben 180-190°C-on 30 percig sütjük. Amíg a teteje nem lesz szép barna.
- Tejföllel, savanyúsággal kínáljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Rakott krumpli-hoz!
Nutrition
Kalória: 1112kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 51gZsír: 68gTelített zsír: 33gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 2gKoleszterin: 473mgNátrium: 1029mgKálium: 2357mgÉlelmi rost: 10gCukor: 8gVitamin A: 1985IUVitamin C: 79mgKalcium: 545mgVas: 9mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 196, mai nézettség: 1 )