Szabolcsi töltött káposzta Szabolcsi töltött káposzta

Szabolcsi töltött káposzta

Egytálételek

Szabolcsi töltött káposzta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 125 perc.

Szabolcsi töltött káposzta

Szabolcsi töltött káposzta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szabolcsi töltött káposzta.
4.50 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 2 hours 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 682 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A káposztafejről leszedjük a felső, sérültebb leveleket, majd az egész fejet egy vízzel teli fazékban a tűzhelyre teszem. Erre azért van szükség, mert a melegedő vízben sokkal könnyebben leválnak a levelek és valamennyire meg is puhulnak, így gyorsabban haladunk majd a töltéssel. Egy fakanál segítségével válasszuk le a leveleket a fejről és egy tányéron rakjuk őket egymásra.
  • A hagymát és a paprikát apróra vágom, majd olajon megdinsztelem. A húst a megmosott rizzsel összekeverem, majd hozzáöntöm a hagymát az olajjal együtt. Sóval, borssal ízesítem, majd egy kevés őrölt paprikát is teszek hozzá. Ha nem idegenkedünk az enyhén csípős ízektől, egy kevés csípős paprikát is tehetünk bele (Erős Pista is megfelel). A tölteléket alaposan összedolgozom.
  • A leveleket, attól függően, hogy milyen nagyok, 2 vagy 3 részre tépem (hosszában), majd mindegyik közepére egy kevés tölteléket teszek, és szorosan fogva (tölcsér alakúra) összegöngyölöm őket, úgy, hogy az egyik vége teljesen zárt legyen, míg a másik végén a fennmaradó levelet betömködöm. Egy nagy fazék aljára káposztadarabokat teszek, majd szép sorjában jöhetnek a töltött káposzták. Ha készen vagyunk, kevés vízzel higított paradicsomszósszal alaposan meglocsolom a káposztákat (hogy ellepje azokat), majd lassú tűzön, fedő alatt főzöm, szigorúan kavargatás nélkül. 1-1.5 óra biztosan kell neki,de így szépen összeérnek majd az ízek.
  • Magában vagy tejföllel tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szabolcsi töltött káposzta-hoz!

Tápérték

Kalória: 682kcalSzénhidrát: 80gFehérje: 31gZsír: 26gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 2gKoleszterin: 89mgNátrium: 1102mgKálium: 1003mgÉlelmi rost: 9gCukor: 10gVitamin A: 2400IUVitamin C: 123mgKalcium: 160mgVas: 5mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 707, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése