Medvehagymás rántotta Medvehagymás rántotta

Medvehagymás rántotta

Egytálételek Omlett

Medvehagymás rántotta: A tavasz ízei egy serpenyőben

Medvehagymás rántotta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 22 perc.

Üdvözöljük a konyhában, ahol ma egy igazi tavaszi ízkavalkádot készítünk el! A medvehagymás rántotta nem csupán ízletes és tápláló, de a friss medvehagyma miatt egy igazi szezonális fogás is. Tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, és az egyszerűsége miatt bárki elkészítheti. Az étel egyszerre hozza a friss zöld színeket és az aromás ízeket, melyek garantáltan feldobják a napodat. Készítsd el, és tedd az étkezésedet egy kis időre különlegessé!

Medvehagymás rántotta

Medvehagymás rántotta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás rántotta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 22 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 526 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Keverjük össze a tojásokat a tejjel egy nagy tálban.
  • Finomra vágjuk a medvehagymát és adjuk hozzá a tojás-tej keverékhez.
  • Ízesítsük sóval, és morzsoljuk bele a feta sajtot.
  • A kaliforniai paprikákat kockázzuk fel apróra.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a kockázott paprikát a serpenyőbe, és süssük néhány percig.
  • Miután a paprika megpuhult, öntsük rá a tojásos keveréket.
  • Főzzük addig, amíg a rántotta megszilárdul, de még nedves marad a közepén.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás rántotta-hoz!

Tápérték

Kalória: 526kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 25gZsír: 43gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 585mgNátrium: 1321mgKálium: 405mgÉlelmi rost: 1gCukor: 7gVitamin A: 3450IUVitamin C: 76mgKalcium: 338mgVas: 3mg
Keyword medvehagymás, omlett, rántotta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A medvehagymás rántotta eredetileg talán nem számít klasszikus magyar ételnek, de a medvehagyma népszerűségének köszönhetően egyre többen felfedezik ezt az egyszerű, mégis ízletes fogást. A medvehagyma frissessége, a feta sajt krémes állaga és a kaliforniai paprika édeskés íze együtt valami egészen különlegessé teszik ezt a rántottát.

Tálalás:

A medvehagymás rántotta kiválóan tálalható friss kenyérrel vagy pirítóssal. Ha még több színt és ízt szeretnél az asztalra varázsolni, kínálj mellé egy adag friss, zöld salátát, esetleg egy pohár fehérborral vagy rozéval.

Ital ajánló:

Gyerekeknek:

  1. Házi Készítésű Gyümölcsös Limonádé: Egy frissítő limonádé, amelyben a citrom savanyú ízét édes gyümölcsök, mint az eper vagy a málna, lágyítják.
  2. Tejeskávé nélküli Latte: Egy kis kakaóporral vagy karobbal, tejben feloldva, egy cseppnyi mézzel édesítve – a gyerekek is élvezhetik a latte élményt anélkül, hogy koffeint fogyasztanának.
  3. Zöld Alma Spritzer: Zöld almából préselt lé, kis buborékos ásványvízzel felöntve. Frissítő és izgalmas!

Felnőtteknek:

  1. Fehérboros Spritzer: Egy hűsítő ital, amelyet fehérbor és szódavíz keverékéből készítenek. Könnyű és illik a rántotta ízéhez.
  2. Zöld Tea: A zöld tea enyhe kesernyés íze kiválóan kiegészíti a medvehagymás rántotta ízvilágát. Tálalható hidegen vagy melegen is.
  3. Közepes testességű Fehérbor: Egy jó minőségű, nem túl aromás fehérbor, például egy Chardonnay vagy egy Pinot Grigio, nagyszerűen kiegészíti ezt az ételt. A bor és az étel együttesen kiegyensúlyozott ízélményt nyújthat.

Alternatív Hozzávalók:

  • Tej: Ha laktózérzékeny vagy, használj laktózmentes tejet vagy növényi alapú tejpótlót, például mandulatejet.
  • Feta sajt: Ha nem vagy feta sajt rajongó, használj mozzarellát, cheddart vagy akár túrót a rántottához.
  • Kaliforniai paprika: Ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnél kaliforniai paprikát használni, a zöldpaprika vagy a paradicsom is jó alternatíva lehet.
  • Medvehagyma: Ha éppen nincs szezonja vagy nem kapható, a medvehagymát helyettesítheted friss spenóttal vagy petrezselyemmel, bár ezek nem adnak olyan jellegzetes ízt, mint a medvehagyma.

Egészségügyi előnyök:

  • Medvehagyma: Erős antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, emellett vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.
  • Tojás: Jó fehérjeforrás és számos esszenciális vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint például a B12-vitamint és a folsavat.
  • Tej: Kalciumban és D-vitaminban gazdag, amelyek fontosak a csontok egészsége szempontjából.
  • Feta sajt: Bár magas a sótartalma, mértékkel fogyasztva jó kalcium- és fehérjeforrás.
  • Kaliforniai paprika: Magas C-vitamin tartalma van, ami segít az immunrendszer erősítésében.

Variációk:

  • Húsos verzió: A vegetáriánus változat mellé könnyen adhatsz egy kis sült bacont vagy kolbászt is.
  • Zöldséges twist: Adj hozzá egy kis apróra vágott brokkolit vagy spenótot extra vitaminokért és textúráért.
  • Spicy változat: Ha szereted a csípőset, csempéssz bele egy kis chili paprikát vagy cayenne borsot.

Érdekességek:

  • A medvehagyma népszerűsége az utóbbi években robbanásszerűen nőtt, és sokan az „Európai wasabi”-ként is emlegetik a jellegzetes, fokhagymára emlékeztető íze miatt.
  • A medvehagyma a népi gyógyászatban is régóta ismert, és sok helyen vadon is megtalálható, így gyakran összegyűjthető természetes élőhelyén is.
  • A feta sajt, bár leginkább a görög konyhával azonosítva, kiválóan illeszkedik a közép-európai ízvilághoz is, és különleges pikantériát ad a rántottának.
(össznézettség: 738, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating