Túrós pogácsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 58 perc.
Túrós pogácsa
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós pogácsa.
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttattam 1 dl langyos picit cukros tejben. Az összes hozzávalót összekevertem egy tálban.
- Ezután lefedtem folpackkal és betettem a hűtőbe, Egy egész éjszakára hagytam ott.
- Másnap a sütőt bemelegítettem 200°C fokra. A tésztát ujjnyi vékonyra nyújtottam a lisztezett gyúródeszkán, majd lekentem a tejfölös tojással. Nem hajtogattam, hanem feltekertem, ezután kinyújtottam kétujjnyi vastagra. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a pogácsákat.
- Amikor az összes tészta elfogyott, az első adag pogácsa tetejét lekentem a maradék tojással, megszórtam köménymaggal és 15-18 percig sütöttem, majd sorban a többit is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Túrós pogácsa-hoz!
Tápérték
Kalória: 1526kcalSzénhidrát: 122gFehérje: 44gZsír: 96gTelített zsír: 59gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gKoleszterin: 378mgNátrium: 2983mgKálium: 559mgÉlelmi rost: 6gCukor: 5gVitamin A: 4450IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 210mgVas: 9mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 305, mai nézettség: 1 )