Tepertős pogácsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Tepertős pogácsa
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tepertős pogácsa.
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, megcukrozzuk és bele morzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és langyos helyen felfuttatjuk.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a bort és a tejölt. Jól összedolgozzuk. Ha nem elég rugalmas a tészta, adjunk hozzá még egy kevés tejet.
- A tésztát kb. fél centi vastagra kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük rajta a tepertőt, meghintjük borssal. Fel hajtogatjuk a tésztát és fél órára letakarva pihentetjük.
- Ha letelt a fél óra, újból kinyújtjuk majd megint hajtogatjuk. Ezt a hajtogatást még egyszer megismételjük.(Összesen 3x kell!) Ha meg volt a háromszori hajtogatás, újból kinyújtjuk a tésztát de most kb 2,5-3 cm vastagra.
- Lekenjük a tetejét tojássárgájával, éles késsel sűrűn kockásra bevagdaljuk. 5-6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200°C-on kb.20-25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tepertős pogácsa-hoz!
Kalória
Kalória: 769kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 13gZsír: 56gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 99mgNátrium: 970mgKálium: 160mgRost: 3gCukor: 2gA-vitamin: 915IUC-vitamin: 1mgKalcium: 53mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 405, mai nézettség: 1 )