Tepertős pogácsa Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

Pogácsa Tészták

Tepertős pogácsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tepertős pogácsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összesen 45 minutes
Course egyéb
Konyha Magyar
Főre 8 főre
Kalória 769 kcal

Hozzávalók
  

a tetejét megkenni:

Elkészítés
 

  • A tejet meglangyosítjuk, megcukrozzuk és bele morzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és langyos helyen felfuttatjuk.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a bort és a tejölt. Jól összedolgozzuk. Ha nem elég rugalmas a tészta, adjunk hozzá még egy kevés tejet.
  • A tésztát kb. fél centi vastagra kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük rajta a tepertőt, meghintjük borssal. Fel hajtogatjuk a tésztát és fél órára letakarva pihentetjük.
  • Ha letelt a fél óra, újból kinyújtjuk majd megint hajtogatjuk. Ezt a hajtogatást még egyszer megismételjük.(Összesen 3x kell!) Ha meg volt a háromszori hajtogatás, újból kinyújtjuk a tésztát de most kb 2,5-3 cm vastagra.
  • Lekenjük a tetejét tojássárgájával, éles késsel sűrűn kockásra bevagdaljuk. 5-6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200°C-on kb.20-25 perc alatt megsütjük.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Tepertős pogácsa-hoz!

Kalória

Kalória: 769kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 13gZsír: 56gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 99mgNátrium: 970mgKálium: 160mgRost: 3gCukor: 2gA-vitamin: 915IUC-vitamin: 1mgKalcium: 53mgVas: 3mg
Keyword pogácsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 405, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése