Tűzdelt őzfilé recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Tűzdelt őzfilé
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tűzdelt őzfilé.
Hozzávalók
- 90 dkg őzgerinc
- 8 dkg füstölt szalonna
- 4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- fekete bors őrölt
- só
- 1,5 dl áfonyadzsem
Elkészítés
- Az őzgerincet nagyon éles késsel csontozom ki, hogy a színhús egyben maradjon. A gerinccsontból kevés zöldséggel és fűszerekkel finom levest lehet főzni.
- A húsról leszedem a hártyákat, és törött borssal megszórva, olajjal bekenve, alufóliába csomagolom, majd a hűtőszekrényben legalább 3 napig pihentetem, ettől jó porhanyós lesz.
- Felhasználás előtt szeletekre vágom, kissé kiveregetem, széleit bevagdosom és megsózom. Végül a csíkokra vágott szalonnával megtűzdelem.
- Lisztbe mártva, kevés forró olajon, hirtelen, erős lángon megsütöm, és azonnal kínálom. áfonyadzsemmel és angolosan elkészített zöldségfélével tálalom.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tűzdelt őzfilé-hez!
Kalória
Kalória: 701kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 53gZsír: 39gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTranszzsír: 1gKoleszterin: 19mgNátrium: 527mgKálium: 52mgRost: 1gCukor: 18gA-vitamin: 7IUC-vitamin: 3mgKalcium: 14mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 3 363, mai nézettség: 1 )