Párolt vaddisznólapocka
Vaddisznó Vadhús ételek

Párolt vaddisznólapocka

Párolt vaddisznólapocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 210 perc.

Párolt vaddisznólapocka

Párolt vaddisznólapocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Párolt vaddisznólapocka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 3 óra
Teljes idő 3 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 545 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 kg vaddisznó lapocka csont nélkül
  • 1 l vörösbor
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 1 db zellerág
  • 10 szem fekete bors
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 csokor fűszernövény vegyes
  • 5 db borókabogyó
  • 1 dl konyak
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 l vadhúsleves
  • 100 g áfonyalekvár
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A bort dolgozzuk össze a konyakkal, az összevágott hagymákkal, a felszeletelt répával, a zellerággal és fűszerezzük a szemes fekete borssal, a szegfűszeggel, a borókabogyóval és a fűszercsokorral.
  • Ebbe a lébe tegyük bele a nagyobb kockákra vágott húst és hagyjuk benne 2 napig.
  • Ezután külön süssük meg fél óra alatt először a húst, majd 20 perc alatt a zöldségeket.
  • Ezután dolgozzuk össze, futtassuk meg a liszttel 10 perc alatt, majd engedjük fel a felfőzött páclével és a levessel. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 2 órán át pároljuk, közben pedig hintsük meg sóval, valamint fekete borssal.
  • A végén adjuk hozzá a lekvárt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Párolt vaddisznólapocka-hoz!

Nutrition

Kalória: 545kcalSzénhidrát: 23gFehérje: 56gZsír: 10gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gNátrium: 267mgKálium: 327mgÉlelmi rost: 2gCukor: 10gVitamin A: 2570IUVitamin C: 6mgKalcium: 96mgVas: 2mg
Keyword húsétel, vaddisznó, vadétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 161, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating