Párolt vaddisznólapocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 210 perc.
Párolt vaddisznólapocka
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Párolt vaddisznólapocka.
Hozzávalók
- 2 kg vaddisznó lapocka csont nélkül
- 1 l vörösbor
- 2 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db mogyoróhagyma
- 1 db zellerág
- 10 szem fekete bors
- 4 db szegfűszeg
- 1 csokor fűszernövény vegyes
- 5 db borókabogyó
- 1 dl konyak
- 1 evőkanál liszt
- 1 l vadhúsleves
- 100 g áfonyalekvár
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A bort dolgozzuk össze a konyakkal, az összevágott hagymákkal, a felszeletelt répával, a zellerággal és fűszerezzük a szemes fekete borssal, a szegfűszeggel, a borókabogyóval és a fűszercsokorral.
- Ebbe a lébe tegyük bele a nagyobb kockákra vágott húst és hagyjuk benne 2 napig.
- Ezután külön süssük meg fél óra alatt először a húst, majd 20 perc alatt a zöldségeket.
- Ezután dolgozzuk össze, futtassuk meg a liszttel 10 perc alatt, majd engedjük fel a felfőzött páclével és a levessel. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 2 órán át pároljuk, közben pedig hintsük meg sóval, valamint fekete borssal.
- A végén adjuk hozzá a lekvárt.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Párolt vaddisznólapocka-hoz!
Tápérték
Kalória: 545kcalSzénhidrát: 23gFehérje: 56gZsír: 10gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gNátrium: 267mgKálium: 327mgÉlelmi rost: 2gCukor: 10gVitamin A: 2570IUVitamin C: 6mgKalcium: 96mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 897, mai nézettség: 1 )