Vaddisznópörkölt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 210 perc.
Vaddisznópörkölt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vaddisznópörkölt.
Hozzávalók
- 1 kg vaddisznócomb fagyasztott
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- édes fűszerpaprika őrölt
- csípős fűszerpaprika őrölt
- fekete bors őrölt
- só
- kömény
- 2 babérlevél
- majoránna
- 2 evőkanál Worchester-szósz
- 1 dl vörösbor
- olaj
Elkészítés
- A húst majdnem teljesen felolvasztottam, egy picit fagyottan könnyebb volt felkockázni. A hagymát, fokhagymát és a paradicsomot is felaprítottam.
- A hagymát kevés olajon üvegesre pároltam. Lehúztam a tűzről, majd hozzáadtam a piros paprikát, a húst és a tűzre visszatéve, kevergetve átpirítottam. Rádobtam a fokhagymát, a paradicsomot, a többi fűszert. Kevés vizet öntöttem alá, majd kis lángon lassan, fedő alatt puhára pároltam. Amikor elfőtte a levét mindig utána öntöttem, de csak egy keveset, hogy ne égjen le, és finom, sűrű szaft főjön belőle.
- Mikor már majdnem puha volt a hús, kihalásztam a babérleveleket, felöntöttem vörösborral (kb. egy deci ment bele). Kóstolás utána még egy kicsit sóztam-fűszereztem, és teljesen készre főztem.
- Köretnek a főtt burgonya is jó, de krokett, galuska szintén elkészíthető hozzá.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vaddisznópörkölt-hoz!
Kalória
Kalória: 598kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 55gZsír: 34gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTranszzsír: 0.1gNátrium: 512mgKálium: 258mgRost: 2gCukor: 4gA-vitamin: 718IUC-vitamin: 11mgKalcium: 82mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 3 024, mai nézettség: 1 )