Grillezett Caprese saláta Grillezett Caprese saláta

Grillezett Caprese saláta

Grill

Grillezett Caprese saláta: Az olasz konyha egyszerű és finom nyári fogása

Grillezett Caprese saláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Köszöntse a nyarat ezzel a friss és ízletes grillezett Caprese salátával! Az olasz konyha egyik klasszikus fogását grillezett formában készítjük el, ami egy új dimenzióval gazdagítja ezt a már önmagában is csodálatos ételt.

A Caprese saláta a mozzarella, a paradicsom és a bazsalikom harmóniájával, az olívaolaj és a balzsamecet egyszerűségével hódít. Most azonban grillen készül, ami még gazdagabb ízvilágot biztosít. Kövesse az alábbi lépéseket, és készítse el otthon saját grillezett Caprese salátáját. Az elkészítés gyors és egyszerű, a végeredmény pedig egy ropogós, lédús és ízletes fogás, ami tökéletesen kiegészíti a nyári grillpartikat, de önmagában is kitűnő ebéd vagy vacsora.

Grillezett Caprese saláta

Grillezett Caprese saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Grillezett Caprese saláta:.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 3 perc
Teljes idő 13 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 281 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra.
  • Vágjuk a paradicsomokat és a mozzarella sajtot szeletekre.
  • A friss bazsalikom leveleit válogassuk le a szárról.
  • A paradicsomokat és a mozzarella szeleteket kenjük meg kevés olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Helyezzük a paradicsomokat és a mozzarella szeleteket a meleg grillrácsra, és süssük őket 2-3 percig, amíg enyhén meg nem pirulnak és a mozzarella megolvad.
  • Vegyük ki a grillezett paradicsomokat és mozzarella szeleteket a grillrácson, és rendezzük őket egy tálra.
  • Szórjuk meg a friss bazsalikomlevelekkel, majd locsoljuk meg balzsamecettel és extra szűz olívaolajjal.
  • Azonnal tálaljuk, amíg még melegen és frissen van.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Grillezett Caprese saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 281kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 15gZsír: 21gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 49mgNátrium: 691mgKálium: 364mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 1557IUVitamin C: 17mgKalcium: 337mgVas: 1mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Caprese saláta neve az olaszországi Capri szigetéről származik, ahol először készítették. A paradicsom, mozzarella és bazsalikom tökéletes háromszögét az olasz zászló színeire emlékeztetően rendezi el – piros, fehér és zöld. A Caprese saláta egy egyszerű, de lenyűgöző előétel, ami az olasz konyha szívét és lelkét tükrözi: minőségi alapanyagok és egyszerű elkészítés.

Tálalás:

A grillezett Caprese salátát tálalhatjuk önálló fogásként, vagy köretként húsos ételek mellé. Remekül illik hozzá a friss bagett vagy ciabatta, de ha még gazdagabb fogást szeretnénk, tálalhatjuk grillezett csirkemell vagy hal mellé is. Tálaláskor megszórhatjuk frissen őrölt borssal, és meglocsolhatjuk a maradék balzsamos olajjal.

Alternatív hozzávalók:

A Caprese saláta elkészítésében a legfontosabb a friss és minőségi alapanyagok használata, azonban van néhány módja annak, hogy kicsit változtassunk a recepten. Például a mozzarellát burratával cserélhetjük, ami krémesebb textúrát ad az ételnek. Ha édesebb ízvilágot szeretnénk, a balzsamecetet balzsamecet-krémmel helyettesíthetjük, ami sűrűbb és édesebb ízt ad. Egy másik lehetőség a bazsalikom helyett friss oregánó használata, ami mélyebb és földesebb ízt ad. Mindenképpen próbáljuk ki a saját ízlésünknek megfelelő variációkat!

Egészségügyi előnyök:

A Caprese saláta egészséges és tápláló fogás. A paradicsomok gazdagok antioxidánsokban, különösen likopinban, ami segíthet csökkenteni a szívbetegségek és bizonyos ráktípusok kockázatát. A mozzarella sajt, bár tartalmaz zsírt, de jó forrása a kalciumnak és a fehérjének. Az olívaolaj és a balzsamecet szintén gazdag antioxidánsokban, és az olívaolaj hozzájárul a szív egészségéhez is. Végül, de nem utolsósorban, a bazsalikom nemcsak ízletes, hanem antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

Variációk:

Ez a grillezett változat csak az egyik az ételekkel kapcsolatos kreativitás széles tárházából. Próbálkozhatunk például egy vegán változattal, ahol a mozzarellát vegán sajttal cseréljük le. A grillezett Caprese saláta egyébként is ideális a variálhatóság szempontjából, hiszen szinte bármilyen grillezett zöldséggel kiegészíthető, például cukkinivel vagy padlizsánnal.

Érdekességek:

A Caprese saláta jellegzetes olasz étel, melynek hagyománya visszavezethető a 20. század elejére, bár a pontos eredetét nehéz meghatározni. Egyesek szerint a saláta a fasizmus idején született, mint a nemzeti büszkeség kifejeződése, mivel színei megfelelnek az olasz zászlónak. Mások szerint viszont a saláta Capri szigetén található egy luxushotelben keletkezett, ahol a turisták az egyszerű, friss alapanyagokból készült ételt kívánták. Akárhogy is, a Caprese saláta mára a világ minden táján ismert és kedvelt fogás.

(össznézettség: 56, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése