Gyümölcsös szarvas lapocka
Szarvas Vadhús ételek

Gyümölcsös szarvas lapocka

Gyümölcsös szarvas lapocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Gyümölcsös szarvas lapocka

Gyümölcsös szarvas lapocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gyümölcsös szarvas lapocka.
4.5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 807 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg szarvaslapocka
  • fekete bors
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg körte
  • 6 cl sherry brandy
  • 3 evőkanál tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítés
 

  • A húst sózzuk, borsozzuk, a forró olajon átpirítjuk, majd sütőben 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk.
  • Az almát és körtét meghámozzuk, magját kiszedjük, feldaraboljuk, és forró vajon megpároljuk. Felengedjük a brandyvel, sózzuk, borsozzuk és cukrot adunk hozzá, majd belekeverjük a tejszínt, és felforraljuk.
  • A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással, és metélttel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gyümölcsös szarvas lapocka-hoz!

Nutrition

Kalória: 807kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 91gZsír: 39gTelített zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 325mgNátrium: 515mgKálium: 860mgÉlelmi rost: 2gCukor: 6gVitamin A: 502IUVitamin C: 2mgKalcium: 33mgVas: 13mg
Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 467, mai nézettség: 1 )