Káposztás tészta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
Káposztás tészta
Hozzávalók
- 3 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kg káposzta
- 50 dkg tészta fodros nagykocka
- 2 kávéskanál só
- víz
a tálaláshoz
- porcukor
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit leszedjük, jól megmossuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
- Az olajból felmelegítünk 2 dl-t, majd karamellizáljuk benne a cukrot. Mikor kezd barnulni a cukor, beleöntjük a káposztát. Gyakori kevergetés mellett elpárologtatjuk alóla a kiolvadt vizet, majd lejjebb vesszük a lángot.
- Addig pirítjuk a káposztát, míg szép barna színe lesz. Ez eltarthat akár 40 percig is!
- Közben felforralunk vizet, beletesszük a sót és kb. 1 dl olajat, majd kifőzzük benne a tésztát.
- Ha mindkettő elkészült, összekeverjük jó alaposan és porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Káposztás tészta-hoz!
Nutrition
Kalória: 1028kcalSzénhidrát: 123gFehérje: 20gZsír: 52gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 32gTrans Fat: 0.2gNátrium: 828mgKálium: 704mgÉlelmi rost: 10gCukor: 27gVitamin A: 245IUVitamin C: 92mgKalcium: 127mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 105, mai nézettség: 1 )