Sárgaborsó főzelék recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Sárgaborsó főzelék
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sárgaborsó főzelék.
Hozzávalók
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 db vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- fekete bors őrölt
- 2 db babérlevél
- víz
Elkészítés
- 2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk a sárgaborsót.
- Kevés olajon az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem. Beleteszem az aprított fokhagymát.
- A borsóról leöntöm a vizet, és ráteszem a hagymára, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje legalább két ujjnyira. Mehet bele a só, ételízesítő, bors és a babérlevél. Puhára főzöm.
- Miután megfőtt, kiveszem belőle a babérlevelet, és botmixerrel összeturmixolom. Kevés szódabikarbónát szoktam forrás után tenni bele. Sűríteni, rántani nem szoktam, önmagától is sűrűsödik.
- Fasírttal, sült virslivel, kolbásszal tálalható.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sárgaborsó főzelék-hez!
Kalória
Kalória: 446kcalSzénhidrát: 81gFehérje: 28gZsír: 7gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gNátrium: 315mgKálium: 1112mgRost: 19gCukor: 3gA-vitamin: 15IUC-vitamin: 1.7mgKalcium: 10mgVas: 0.5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 082, mai nézettség: 1 )