Szarvasbélszín-parázson Szarvasbélszín-parázson

Szarvasbélszín-parázson

Húsételek Szarvas Vadhús ételek

Szarvasbélszín-parázson recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Szarvasbélszín-parázson

Szarvasbélszín-parázson

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvasbélszín-parázson.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 447 kcal

Hozzávalók
  

  • 80 dkg szarvasbélszín
  • 6 szelet bacon
  • 0.5 dl olíva olaj
  • 1 szál rozmaring
  • 1 csokor kakukkfû
  • 1 teáskanál fehérbors
  • burgonya

Elkészítés
 

  • A fűszereket előbb mozsárban megtörjük, majd egy éles késsel apróra vágjuk és szétterítjük a vágódeszkán.
  • A húst bekenjük bőven olajjal, majd görgető mozdulatokkal beleforgatjuk a fűszerbe.
  • Ezután a bélszíneket spirálisan begöngyöljük a bacon szeletekbe, majd hideg helyen pihenni hagyjuk jó néhány órán át.
  • Ha mindezzel megvagyunk, csomagoljuk be legalább két réteg alufóliával őket, és gyenge parázson süsük meg. Oldalankét 4-5 percet szánva a műveletre, legkésőbb 20 perc múlva íllatos és ínycsiklandó bélszín szeleteket tálalhatunk a szintén parázsban sült és sózott vajjal ízesített burgonyánkhoz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szarvasbélszín-parázson-hoz!

Tápérték

Kalória: 447kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 45gZsír: 26gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 131mgNátrium: 626mgKálium: 829mgÉlelmi rost: 1gCukor: 0.2gVitamin A: 50IUVitamin C: 7mgKalcium: 53mgVas: 4mg
Keyword szarvas, vadétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 304, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése