Tafelspitz recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 135 perc.
Tafelspitz
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tafelspitz.
Hozzávalók
- 50 dkg marhafartő
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- 2 liter víz
- 1 evőkanál só
- metélőhagyma snidling
Elkészítés
- A csontot és a megtisztított, szeletekre vágott zöldséget hideg vízben tesszük fel főni, s a húst csak akkor adjuk hozzá, amikor a víz már forr. Így a hús jobb ízű lesz, mert a pórusok összezáródnak, s a nedv a húsban marad.
- A párolás lassú tűzön mintegy két órát tart. Ha a hús megpuhul, a levét leszűrjük, annyit azonban a fazékban hagyunk, hogy a hús a felszeletelésig melegen maradjon.
- Szeletelésnél a rostokat keresztbe vágjuk, előmelegített tálba helyezzük a szeleteket és megszórjuk finomra vágott metélőhagymával.
- A bécsi főtt marhahúshoz sokféle köretet szoktak kínálni. Nem hiányozhat a pirított hagymás burgonya, az apróra vágott metélőhagymával megszórt tartármártás és a tormás almapüré, amit legegyszerűbben úgy készíthetünk, hogy almakompótot villával szétnyomunk, kevés tormát reszelünk rá, és jól elkeverjük.
- Ezen kívül spenótot, karottát, finomra vágott vörös káposztát is szoktak adni hozzá. És nem hiányozhat az asztalról a sör.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tafelspitz-hez!
Kalória
Kalória: 267kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 27gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 78mgNátrium: 588mgKálium: 602mgRost: 2gCukor: 2gA-vitamin: 3200IUC-vitamin: 40.4mgKalcium: 60mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 428, mai nézettség: 1 )