Vasutas szelet
Édes sütemény Sütemény

Vasutas szelet

Vasutas szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Vasutas szelet

Vasutas szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vasutas szelet.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 768 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a habhoz:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 8 csepp citromlé

Elkészítés
 

  • 4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral és a zsírral habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva.
  • A tésztát kétfelé vesszük, felébe két kanál kakaót keverünk.
  • Egy kizsírozott-lisztezett közepes méretű tepsibe kanállal adagolva felváltva halmokat rakunk a kétszínű tésztából. 160°C fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Ha megsült, tetejét megkenjük baracklekvárral, és arra tesszük a 4 tojás fehérjéből 25 dkg cukorral, és pár csepp citromlével gőz fölött felvert habot.
  • A kétféle tésztát felváltva kanalazzuk a tepsibe míg tele nem lesz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vasutas szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 768kcalSzénhidrát: 143gFehérje: 12gZsír: 19gTelített zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 169mgNátrium: 363mgKálium: 245mgÉlelmi rost: 3gCukor: 94gVitamin A: 695IUVitamin C: 2mgKalcium: 176mgVas: 4mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 855, mai nézettség: 1 )