Hólabda torta – Egy ínycsiklandó desszert a téli ünnepekre!
Hólabda torta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
A hólabda torta egy igazán különleges és mutatós desszert, amely tökéletes választás lehet a téli ünnepek alkalmával. Ez a torta nem csak finom, de látványos is, így garantáltan elnyeri majd vendégeid és családod tetszését. A tortában található puha piskóta és krémes töltelék együtt teszik igazán ínycsiklandóvá ezt a desszertet, és a kókuszos bevonat pedig igazi téli hangulatot kölcsönöz neki.
Hólabda torta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hólabda torta.
Hozzávalók
a krémhez:
- 6 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor főzős
- 16 dkg vaj
- 21 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
a forgatáshoz:
- 3 dkg kókuszreszelék
díszítéshez:
- 10 dkg tortabevonó
- 1 evőkanál olaj
- 3 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük, a piskóták hozzávalóit elharmadoljuk és egyesével megsütjük őket.
- Felverjük a tojásfehérjét az apránként hozzáadott cukorral keményre, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olajat is. Végül a sütőporos-kakaós lisztet is, de ezt már óvatosan fakanállal.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez összefőzzük a tejjel a pudingporokat, illetve a liszttel, folyamatosan kevergetve alacsony hőfokon. Kihűtjük.
- A vajat kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
- A hólabdához a vízből, és cukorból szirupot főzünk, majd ha kihűlt hozzátesszük a vajat, kókuszreszeléket, tejport. Golyókat, illetve tetszés szerinti bonbon formákat gyúrunk, s kókuszreszelékbe forgatjuk.
- A tortát összeállítjuk. Egy tortatálra téve megkenjük a krém harmadával az alsó lapot, majd a következő lapot rárakjuk és azt is megkenjük, s ezután a harmadikat is rátesszük. Bevonjuk a maradék krémmel a torta oldalát.
- Tetejéhez felolvasztjuk vízgőz felett a csokit az olajjal kikeverve. Rásimítjuk, majd a kókuszgolyókkal kirakosgatjuk.
Megjegyzés
Tálalás:
A hólabda torta igazi látványosság, ezért érdemes különös figyelmet fordítani a tálalásra is. A tortát általában szeletekre vágva szokták tálalni, amelyeket érdemes díszítőelemekkel, például bogyós gyümölcsökkel, mentalevelekkel vagy ünnepi díszítéssel, mint például mini karácsonyi díszekkel körbevenni. A tortát lehet hidegen, de szobahőmérsékleten is tálalni, így kiemelve az édesség krémes és puha állagát. Javasolt, hogy először fél órára tegyük a tortát hűtőbe, miután elkészült, majd tálalás előtt vegyük ki belőle, hogy könnyen szeletelhető legyen és a csokoládé bevonat is megfelelő állagú legyen. Jó étvágyat a Hólabda torta-hoz!Nutrition
Kalória: 758kcalSzénhidrát: 93gFehérje: 12gZsír: 40gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 179mgNátrium: 506mgKálium: 410mgÉlelmi rost: 4gCukor: 71gVitamin A: 840IUVitamin C: 1mgKalcium: 231mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 718, mai nézettség: 1 )