Hólabda torta
Sütemény Torta

Hólabda torta

Hólabda torta – Egy ínycsiklandó desszert a téli ünnepekre!

Hólabda torta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.

A hólabda torta egy igazán különleges és mutatós desszert, amely tökéletes választás lehet a téli ünnepek alkalmával. Ez a torta nem csak finom, de látványos is, így garantáltan elnyeri majd vendégeid és családod tetszését. A tortában található puha piskóta és krémes töltelék együtt teszik igazán ínycsiklandóvá ezt a desszertet, és a kókuszos bevonat pedig igazi téli hangulatot kölcsönöz neki.

Hólabda torta

Hólabda torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hólabda torta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 758 kcal

Hozzávalók
  

a piskotához:

a krémhez:

a hólabdához:

  • 30 ml víz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tejpor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék

a forgatáshoz:

  • 3 dkg kókuszreszelék

díszítéshez:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
 

  • A sütőt előmelegítjük, a piskóták hozzávalóit elharmadoljuk és egyesével megsütjük őket.
  • Felverjük a tojásfehérjét az apránként hozzáadott cukorral keményre, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olajat is. Végül a sütőporos-kakaós lisztet is, de ezt már óvatosan fakanállal.
  • Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • A krémhez összefőzzük a tejjel a pudingporokat, illetve a liszttel, folyamatosan kevergetve alacsony hőfokon. Kihűtjük.
  • A vajat kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
  • A hólabdához a vízből, és cukorból szirupot főzünk, majd ha kihűlt hozzátesszük a vajat, kókuszreszeléket, tejport. Golyókat, illetve tetszés szerinti bonbon formákat gyúrunk, s kókuszreszelékbe forgatjuk.
  • A tortát összeállítjuk. Egy tortatálra téve megkenjük a krém harmadával az alsó lapot, majd a következő lapot rárakjuk és azt is megkenjük, s ezután a harmadikat is rátesszük. Bevonjuk a maradék krémmel a torta oldalát.
  • Tetejéhez felolvasztjuk vízgőz felett a csokit az olajjal kikeverve. Rásimítjuk, majd a kókuszgolyókkal kirakosgatjuk.

Megjegyzés

Tálalás:

A hólabda torta igazi látványosság, ezért érdemes különös figyelmet fordítani a tálalásra is. A tortát általában szeletekre vágva szokták tálalni, amelyeket érdemes díszítőelemekkel, például bogyós gyümölcsökkel, mentalevelekkel vagy ünnepi díszítéssel, mint például mini karácsonyi díszekkel körbevenni. A tortát lehet hidegen, de szobahőmérsékleten is tálalni, így kiemelve az édesség krémes és puha állagát. Javasolt, hogy először fél órára tegyük a tortát hűtőbe, miután elkészült, majd tálalás előtt vegyük ki belőle, hogy könnyen szeletelhető legyen és a csokoládé bevonat is megfelelő állagú legyen.
Jó étvágyat a Hólabda torta-hoz!

Nutrition

Kalória: 758kcalSzénhidrát: 93gFehérje: 12gZsír: 40gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 179mgNátrium: 506mgKálium: 410mgÉlelmi rost: 4gCukor: 71gVitamin A: 840IUVitamin C: 1mgKalcium: 231mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 718, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating