Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs

Húsételek Sertés

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs: Egy ízletes magyar különlegesség

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Keresi az ideális ebéd vagy vacsora receptet, ami nem csak tápláló, de ízletes is? Próbálja ki ezt a medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercset, egy igazán különleges és ízletes ételt, amely a magyar konyha színeit és ízeit viszi az asztalra. A medvehagyma friss, fokhagymára emlékeztető íze tökéletesen harmonizál a füstölt szalonnával és a szaftos sertéshússal. Nem túl bonyolult elkészíteni, mégis olyan, mintha egy étteremben járna. Készüljön fel egy gasztronómiai kalandra az otthona kényelmében!

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 765 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A medvehagyma leveleket megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  • A szalonnát zsírjára sütjük, 5 db tojást kevés sóval és a medvehagymával elhabarunk, majd forró szalonnazsíron megsütjük.
  • A sertés karajból nyitott szeletet vágunk, s vékonyra kiklopfoljuk. Ráhalmozzuk a medvehagymás omlettet, feltekerjük, és fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük. Szokásos módon panírozzuk és kisütjük.
  • Tálaláskor ferdén félbevágjuk, rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs-hez.

Tápérték

Kalória: 765kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 61gZsír: 43gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 477mgNátrium: 734mgKálium: 932mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 475IUKalcium: 107mgVas: 4mg
Keyword húsétel, medvehagyma, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs egy azon kreatív és hagyományos receptek közül, amelyek egyediségükkel tűnnek ki. Bár a sertéshús és a tojás a magyar konyha alapjaiban is megtalálható, a medvehagyma bevonása egy kis modern csavart ad az ételnek. A medvehagyma egyre népszerűbb a gasztronómiában, és ebben a receptben lehetőséget ad arra, hogy egy kissé megújítsuk a hagyományos sertéshúsos ételek palettáját.

Tálalás:

  • Rizs: Párolt vagy pirított rizs remek kísérője lehet ennek a medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs ételnek. A rizst megfőzhetjük egy kevés sáfránnyal vagy kurkumával is, hogy szép sárga színe legyen.
  • Zöldségek: Grillzöldségek vagy egy friss zöldsaláta is jól passzol a medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs mellé.
  • Mártás: Egy könnyű tejfölös vagy joghurtos mártás, esetleg egy csipetnyi paprikával vagy citrommal, tovább fokozhatja az ízélményt.

Ital ajánló:

Gyerekeknek:

  1. Alma-Jeges Tea: Egy kevés almalé, jeges tea és némi citromlé kombinációja nemcsak ízletes, de egészséges is. Cukor hozzáadása nélkül is remekül illik a sertéstekercshez.
  2. Kókuszos Smoothie: Egy egyszerű smoothie kókusztejből, banánból és egy csipet vaníliából. Nem csak egészséges, de a gyerekek is imádni fogják.

Felnőtteknek:

  1. Vörösbor: A gazdag és szaftos sertéshús mellé jól illik egy testes vörösbor, például egy Cabernet Sauvignon vagy egy Merlot. A bor komplex ízei jól kiegészítik a medvehagyma és a szalonna ízeit.
  2. Sör: Egy könnyedebb italválasztékhoz egy világos vagy barna sör is remekül passzolhat a medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs mellé. Az enyhe keserűség jól ellensúlyozza a hús és a töltelék gazdag ízeit.
  3. Frissítő Citrusos Koktél: Egy citromos vagy narancsos gin koktél frissítő lehet, és a citrusos jegyek jól illeszkednek a medvehagyma zöldes ízéhez.

Alternatív hozzávalók:

Ha nem szeretne vagy nem tudja beszerezni az összes hozzávalót, itt van néhány alternatíva:

  • Medvehagyma helyett: Ha nincs medvehagyma, használhatunk friss spenótot és egy kevés fokhagymát a hasonló ízvilág elérése érdekében.
  • Füstölt szalonna helyett: Ha könnyebb változatot szeretne, a füstölt szalonnát pótolhatja sonkával vagy még egészségesebb változatban sovány pulykamellsonkával.
  • Liszt és Zsemlemorzsa helyett: Gluténmentes diétát követők használhatnak kokuszlisztet és gluténmentes zsemlemorzsát a panírozáshoz.

Egészségügyi előnyök:

  • Medvehagyma: Egy igazi vitamin- és ásványi anyag-bomba, amely antioxidánsokban is gazdag. A medvehagyma a vérnyomás szabályozásában is segíthet, valamint antimikrobiális tulajdonságai is ismertek.
  • Tojás: Kiváló fehérjeforrás, amely számos esszenciális aminosavat tartalmaz, és jó hatással van az agyműködésre és az immunrendszerre.
  • Sertéshús: Magas a B-vitaminok, különösen a B12-vitamin tartalma, ami fontos az idegrendszer egészségéért és az energia metabolizmusáért.

Variációk:

  • Vegetáriánus változat: A sertéshúst lehet pótolni nagyobb gombafejekkel, például portobellóval, vagy szójakockákkal, amit előtte jól megfűszerezünk.
  • Csípős medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs változat: A töltelékbe adhatunk egy kis chilit vagy erős paprikát, ha szeretjük a csípősebb ételeket.
  • Mártás variációk: A tejfölös vagy joghurtos mártást megvariálhatjuk zöldfűszerekkel, mint például koriander vagy menta, hogy más irányt adjunk az ízvilágnak.

Érdekességek:

  • A medvehagymát gyakran „vad fokhagymának” is nevezik, és sok helyen vadon is megtalálható. Tavasszal szokott megjelenni, és gyakran az erdők alján található.
  • A medvehagyma és a tojás kombinációja nemcsak ízletes, de szimbolikus is lehet. A medvehagyma a tavaszi újjászületést, a tojás pedig az élet kezdetét szimbolizálja, így ez az étel kiváló választás lehet húsvéti ünnepségekre is.
(össznézettség: 247, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating