Néger kocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Néger kocka
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Néger kocka.
Elkészítés
- A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Az egész masszát simára keverjük.
- Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm-esbe), közepes hőfokon (kb. 180°C fokon) sütjük.
- Elkészítjük a habot: a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük (kb.15 perc elég).
- Ha a tészta megsült, még melegen a tetejére kenjük a közben elkészült habot.
- Langyos sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc alatt)!
- Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Néger kocka-hoz!
Tápérték
Kalória: 795kcalSzénhidrát: 145gFehérje: 14gZsír: 20gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 212mgNátrium: 471mgKálium: 260mgÉlelmi rost: 3gCukor: 103gVitamin A: 332IUKalcium: 297mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 903, mai nézettség: 1 )