Rozmaringos bárányszelet Rozmaringos bárányszelet

Rozmaringos bárányszelet

Birka Húsételek

Rozmaringos bárányszelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Rozmaringos bárányszelet

Rozmaringos bárányszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rozmaringos bárányszelet.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 1 hour
Összesen 1 hour 15 minutes
Course főétel
Konyha Angol
Főre 4 főre
Kalória 364 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma préselt
  • 8 szelet bárányhús
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl marhahúsleves-alap
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 rozmaringág durván felaprított
  • 1/3 bögre fekete olajbogyó őrölt
  • fekete bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • A sütőt melegítsük elő.
  • Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben,tegyük bele a bárányszeleteket, és a fokhagymát, majd közepes lángon 2-3 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalon.
  • Ezt követően adjuk hozzá a bort, és további 2 percig süssük.
  • A paradicsompürét keverjük össze a marhahúsleves-alappal, és tegyük a masszát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a rozmaringot és az olajbogyókat, és borsozzuk meg.
  • A bárányt helyezzük egy tűzálló edénybe, 30-40 percig sütjük.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Rozmaringos bárányszelet-hez!

Kalória

Kalória: 364kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 41gZsír: 16gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 130mgNátrium: 294mgKálium: 697mgRost: 2gCukor: 1gA-vitamin: 173IUC-vitamin: 3mgKalcium: 74mgVas: 5mg
Keyword bárány, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 773, mai nézettség: 1 )
Tagged
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése