Rozmaringos bárányszelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Rozmaringos bárányszelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rozmaringos bárányszelet.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma préselt
- 8 szelet bárányhús
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl marhahúsleves-alap
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 rozmaringág durván felaprított
- 1/3 bögre fekete olajbogyó őrölt
- fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő.
- Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben,tegyük bele a bárányszeleteket, és a fokhagymát, majd közepes lángon 2-3 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalon.
- Ezt követően adjuk hozzá a bort, és további 2 percig süssük.
- A paradicsompürét keverjük össze a marhahúsleves-alappal, és tegyük a masszát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a rozmaringot és az olajbogyókat, és borsozzuk meg.
- A bárányt helyezzük egy tűzálló edénybe, 30-40 percig sütjük.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rozmaringos bárányszelet-hez!
Kalória
Kalória: 364kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 41gZsír: 16gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 130mgNátrium: 294mgKálium: 697mgRost: 2gCukor: 1gA-vitamin: 173IUC-vitamin: 3mgKalcium: 74mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 773, mai nézettség: 1 )