Sacher amerikai palacsinta Sacher amerikai palacsinta

Sacher amerikai palacsinta

Palacsinta Tészták

Sacher ízvilág az amerikai palacsintában

Sacher amerikai palacsinta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

Mindenki ismeri és szereti az osztrák konyha büszkeségét, a hagyományos Sacher-tortát. De mi történik, ha ezt az édes osztrák különlegességet egy klasszikus amerikai reggelivel, a vastag, puha palacsintával ötvözzük? A válasz egy mennyei desszert, melyet most magával is elkészíthet. Fedezze fel, hogyan hozhatja el a bécsi kávéházak hangulatát saját konyhájába ezzel a különleges recepttel!

Sacher amerikai palacsinta

Sacher amerikai palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sacher amerikai palacsinta.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 4 főre
Kalória 892 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a Sacher mázhoz:

Elkészítés
 

Palacsinta tésztájának elkészítése:

  • Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
  • Egy másik tálban verjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
  • Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, amíg sima tészta nem lesz.
  • Egy forró serpenyőben, kevés vajjal, süssük meg a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.

Sacher máz elkészítése:

  • Olvasszuk meg a csokoládét egy vízfürdő felett.
  • Egy másik tálban keverjük el a vajat és a porcukrot, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a rumot, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét is.

Összeállítás:

  • Mielőtt az amerikai palacsintát tálalnánk, kenjünk rá egy réteg meggybefőttet vagy baracklekvárt.
  • Öntsük le a palacsintát a Sacher mázzal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sacher amerikai palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 892kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 15gZsír: 51gTelített zsír: 30gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 173mgNátrium: 657mgKálium: 554mgÉlelmi rost: 6gCukor: 48gVitamin A: 1163IUVitamin C: 4mgKalcium: 228mgVas: 8mg
Keyword Amerikai palacsinta, Baracklekvár, Meggybefőtt, Sacher
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Sacher-torta gyökerei az 1832-es Bécsig nyúlnak vissza, amikor is egy fiatal cukrász, Franz Sacher, az akkori osztrák kancellárnak, Klemens von Metternichnek készített egy különleges tortát. Azóta a torta nem csak Bécsben, de az egész világon híres lett. Amerikai palacsinta esetében is vannak történelmi gyökerek, de amikor a kettőt összekapcsoljuk, valami egészen új és izgalmas fogás születik. Ezt az ötletet egy amerikai-osztrák főzőműsor inspirálta, ahol a két kultúra összetalálkozott, és így született a „Sacher amerikai palacsinta”.

Tálalás:

A Sacher amerikai palacsintákat egy hőálló tányéron szervírozzuk, a csokoládés mázzal a tetején, a mellettük pedig egy kis extra meggybefőttet vagy baracklekvárt kínálunk. Egy-egy gombóc vanília- vagy csokoládéfagylalt is jól illik hozzá, így még gazdagabbá téve az ízélményt. Egy friss mentalevéllel és porcukorral megszórva tovább növelhetjük a tálalás esztétikai értékét.

Alternatív hozzávalók:

  1. Gluténmentes változat: A lisztet cserélje le gluténmentes lisztre, így azok számára is élvezhető, akik a glutént kerülik.
  2. Vegán változat: Használjon növényi tejfélét (pl. mandulatej) és vegán margarint a vaj helyett. A tojást pedig pótolja chia maggal vagy lenmaggal (pl. 1 evőkanál chia mag + 2,5 dl víz = 1 tojás).
  3. Cukormentes változat: A cukrot és a porcukrot cserélje le természetes édesítőszerre, mint például az eritrit vagy a stevia.
  4. Alkoholmentes változat: Ha nem szeretne alkoholt használni, a rumot egyszerűen hagyja el vagy cserélje le rumaromára.

Egészségügyi előnyök:

  1. Csokoládé: Az étcsokoládéban található flavonoidok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek a sejtek védelmében és csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát.
  2. Meggy és barack: Mindkét gyümölcs jó forrása az A-vitaminnak és C-vitaminnak, amelyek elősegítik az immunrendszer egészségét és támogatják a sejtek regenerálódását.
  3. Tojás: Kiváló fehérjeforrás és tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, amelyre a testnek szüksége van.

Variációk:

  1. Epres Sacher palacsinta: A meggybefőtt vagy baracklekvár helyett használjon friss epreket vagy epres lekvárt.
  2. Fehércsokoládés máz: A hagyományos étcsokoládé helyett használjon fehércsokoládét a mázhoz, ami egy édesebb, krémesebb ízt ad.
  3. Sacher amerikai palacsinta diós változat: Szórjon darált diót vagy mogyorót a palacsinta tetejére extra textúráért és ízért.

Érdekességek:

  1. A Sacher-torta történetében sok vita volt a recepttel kapcsolatban. Eredetileg az osztrák Sacher szálloda és a Demel cukrászda között volt vita arról, hogy ki készíti az „eredeti” Sacher-tortát.
  2. Az amerikai palacsinták eredete a kolonizátorokhoz nyúlik vissza, akik Európából hozták magukkal a palacsinta receptjét és aztán az amerikai változatot fejlesztették ki, amely vastagabb és levegősebb a hozzáadott sütőpor miatt.
  3. A „Sacher amerikai palacsinta” egy kiváló példa arra, hogy a különböző kultúrák konyhái hogyan ötvözhetők kreatív és ízletes módon.
(össznézettség: 237, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése