Sonkás papucs Sonkás papucs

Sonkás papucs

Sós sütemény Sütemény

Sonkás papucs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Sonkás papucs

Sonkás papucs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás papucs.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 708 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

A kenéshez:

Elkészítés
 

  • A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet, a vizet, és sima tésztának gyúrunk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.
  • Míg pihen, a sonkát, tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a kissé felvert tojásfehérjével.
  • A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és kb.5 cm átmérőjű korongokat, szaggatunk ki belőle. Közepükre 1-1 kiskanálnyi tölteléket, teszünk, félbehajtjuk, a széleit megkenjük tojásfehérjével és lenyomkodjuk. Szebb lesz ha a széleit villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával.
  • Kiolajozott sütőlapra tesszük, és szép sárgára sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás papucs-hoz!

Tápérték

Kalória: 708kcalSzénhidrát: 59gFehérje: 26gZsír: 40gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 186mgNátrium: 926mgKálium: 335mgÉlelmi rost: 2gCukor: 1gVitamin A: 1265IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 261mgVas: 5mg
Keyword sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 275, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése