Sonkás papucs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Sonkás papucs
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás papucs.
Elkészítés
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet, a vizet, és sima tésztának gyúrunk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.
- Míg pihen, a sonkát, tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a kissé felvert tojásfehérjével.
- A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és kb.5 cm átmérőjű korongokat, szaggatunk ki belőle. Közepükre 1-1 kiskanálnyi tölteléket, teszünk, félbehajtjuk, a széleit megkenjük tojásfehérjével és lenyomkodjuk. Szebb lesz ha a széleit villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával.
- Kiolajozott sütőlapra tesszük, és szép sárgára sütjük.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sonkás papucs-hoz!
Kalória
Kalória: 708kcalSzénhidrát: 59gFehérje: 26gZsír: 40gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 186mgNátrium: 926mgKálium: 335mgRost: 2gCukor: 1gA-vitamin: 1265IUC-vitamin: 0.1mgKalcium: 261mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 299, mai nézettség: 1 )